Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verbouwblog #3

Het was hier eventjes wat stil in mijn verbouwupdates want er was jammer genoeg ook niet veel om over te schrijven. Ons leven bestond uit een hels, monotoon geluid genaamd de bouwdroger. Gelukkig kon ik mijn vriend ervan overtuigen om dat ding tenminste 's nachts uit te schakelen, of ik werd gek. 

De vochtmeter

We hadden ondertussen al talrijke emmers water weggekapt, toch gaf dat verdomde vochtmetertje rood aan. Verbouwers die al ooit muren laten pleisteren hebben weten perfect wat ik bedoel. Dat wil zeggen dat ons geduld nog wat langer op de proef zal gesteld worden. Een laminaat vloer leggen met vochtige muren is helaas geen goed plan. 

Verwarmen in stijl

Toch nog een vreugdesprongetje deze week want onze nieuwe radiatoren werden geplaatst. We hebben gekozen voor design radiatoren van Vasco. De vlakke voorplaat geeft de radiatoren een strakker uitzicht in ons interieur.

Wanddecoratie

Ook de locatie van een radiator is zeer belangrijk. Onze vorige radiatoren waren op dat vlak toonbeelden van hoe het niet moest. De ene zat grotendeels weggestopt achter onze sofa en de andere zat weggestopt onder ons keukenaanrecht.

De thermostaat hier nog zichtbaar op de foto werd ook vervangen door een draagbaar exemplaar van Honeywell. Enerzijds had ik geen zin in extra sleuven in de muur (hallo stof) en anderzijds moesten we dan terug op zoek naar een zo onopvallend mogelijke locatie. 

Met het verplaatsen van onze radiator naar bovenstaande muur verliezen we kastruimte. Ik wil die ruimte toch zo nuttig mogelijk benutten zonder dat het geheel te bombastisch begint te ogen. 
Ik speel met het idee om te werken met een soort van wandplanken of wandrek in honinggraat vorm, hier kunnen dan plantjes of kleine decoratiestukken op geplaatst worden. 

Wandplanken met kamerplanken en quotebord

Ook een leuk idee is een krans met droogbloemen. Het vrolijkt die lege muur onmiddellijk op en zo heb je zowel zomers als winters prachtige bloemen in huis. 

Krans met droogbloemen

Je kan ze ook makkelijk zelf maken en kiezen welke kleuren je het meest aanspreken of passen bij een bepaalde periode in het jaar (Halloween, lente, Valentijn...). 

DIY krans met droogbloemen

Naar overzicht blog

1 reactie

Heidi

• Wat prachtig met die droogbloemen. Ik zelf hou er van om droogbloemen in huis te hebben.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja ik ben ook zo'n fan geworden van droogbloemen. Nu met de komende lente wil ik een nieuwe cirkel maken om in de woonkamer te hangen :-).

Plaats een reactie