Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Het genot van een vaatwas

Terwijl ik deze blog zit te typen, wringt een medewerker van Vandenborre zich in alle bochten om onze nieuwe vaatwas te installeren. Ik kijk vanuit mijn ooghoek nieuwsgierig naar dat mooie, spiksplinternieuwe toestel. Het is bijna te jammer om er straks een hoop vuile vaat in te dumpen al is dat natuurlijk wel de bedoeling. Al van kindsaf aan heb ik een hekel aan de afwas. Het zinnetje "allé begin maar met afwassen" heb ik tot vervelends toe mogen aanhoren. Nu, zoveel jaar later sta ik mijmerend aan de afwasbak en denk ik terug aan de vele argumenten die mijn ouders me gaven om toch maar geen vaatwas te kopen.

Mocht ik nu ook twee dochters gehad hebben die me elke avond een handje hielpen bij het afwassen dan dacht ik er misschien net zo over maar de situatie is nu eenmaal zo dat ik het moet stellen met een twee jaar oude peuter en een vriend die een al even grote hekel aan afwassen heeft. Ik zette hem dan ook voor de keuze: ofwel help je me elke avond trouw afdrogen ofwel kijken we voor een vaatwas. De keuze was snel gemaakt...alhoewel snel... .

We wonen hier nu toch al vijf jaar en bij de aankoop van het huis sprong mij meteen al iets in het vizier: een vaatwas. Natuurlijk was dat niet de enige reden waarom we het huis indertijd kochten maar ik geef toe: het was mooi meegenomen. Mijn vreugde was jammer genoeg van korte duur want het toestel gaf er al heel snel de brui aan. Vier jaar later en een pakje ecocheques rijker trokken we dus naar een aantal electrozaken om een nieuwe vaatwas aan te kopen. Ongelofelijk hoeveel verschillende programma's en type toestellen er bestaan. Na wat rondkijken en advies inwinnen zijn we gegaan voor de AEG IM0P 66602. Hij is energiezuinig, ruim, heeft een bestekmandje, de knoppen zijn vergrendeld voor kleine kinderhandjes en het toestel is ook geschikt voor hoge wijnglazen, kortom de ideale vaatwas 🙂.

Terwijl het werkje er bijna opzit denk ik aan mijn 2 jaar oude peuter, die nu boven rustig ligt te slapen. Hij mag mij dankbaar zijn want het enige werkje dat hem nu te wachten staat is de vaatwas vullen en ledigen. Iets zegt me dat dit evenveel discussies zal opleveren 😇.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie