Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Broodpudding

Bij ons op het aanrecht staat altijd een broodzak waarin ik de restjes oud brood verzamel. Ik geef toe dat ik mijn brood het liefst levendig vers heb, waardoor we al snel met een grote voorraad aan oud brood zitten. Onze kippen zijn er ons dankbaar voor, maar die beestjes krijgen helaas niet al onze restjes opgesmikkeld. 
Het is dan ook daarom dat er om de zoveel keer een lekkere broodpudding uit onze oven komt. Het voordeel aan broodpudding is dat je helemaal niet veel ingrediënten nodig hebt en dan het in geen tijd klaar is. Geef dat oud brood dus een tweede leven!

Ingrediëntenlijst

  • 250 gr (oud brood, koffiekoeken, sandwiches, stokbrood...)
  • 500 gr halfvolle melk
  • 60 gr kristalsuiker 
  • 40 gr cassonade
  • 25 gr boter
  • 2 eitjes
  • 100 gram rozijntjes of chocoladestukjes of stukjes fruit ( persoonlijk in te vullen)

Bereidingswijze

  1. Verzamel de oude broodresten of gebruik resten van koffiekoeken of sandwiches... . Mocht je bijvoorbeeld uitsluitend met gesuikerde resten werken dan pas je best de hoeveelheid suiker wat aan. Het brood mag best wel hard zijn maar uiteraard niet beschimmeld. Hoe ouder het brood, hoe beter het de melk zal opnemen.
  2. Als je werkt met rozijnen dan kan je die eerst wat laten wellen zodat ze lekker sappig zijn. 
  3. Zet de melk op een laag vuur en warm die op samen met de suiker. 
  4. Breek de restjes brood in kleine stukjes en overgiet met de melk en suiker. Prak het geheel met een vork en laat een half uurtje weken. 
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Smelt de boter en voeg toe aan het broodmengsel samen met de eitjes. Roer het mengsel goed doorheen en voeg als laatste de rozijnen of andere gekozen ingrediënten aan toe. 
  7. Vet de bakvorm in en bepoeder nadien met wat bloem, zo zal de broodpudding mooi loskomen nadien.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en plaats 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  9. Smakelijk!
Naar overzicht blog

2 reacties

Yaika Tak

Oeh, thanks voor deze tip! Ik heb nooit echt geweten dat je met oud brood nog iets lekkers kon maken. Ik gooide het altijd in kleine stukjes naar buiten, zodat de vogeltjes ervan kunnen eten. Maar dit is ook een heel goed idee. Ik ga het zeker een keer proberen!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Veel succes!!! Laat me weten of ze in de smaak viel ;-).

Tessa

Ik had hier echt nog nooit van gehoord. Het lijkt me bijzonder smaken

Plaats een reactie