Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verbouwblog #2

Een weekje geleden zijn we eindelijk van start gegaan met de renovatie van onze woonkamer. Een project wat een klein maandje zal duren (althans dat hopen we toch...).

Vliesbehang

Tijdens het doortrekken van onze verwarming moesten her en der wat muren worden opengebroken. Dit was dan ook het ideale moment om de muren opnieuw uit te pleisteren. Dat verliep vroeger niet altijd volgens de regels van de kunst dus echt recht kon je onze muren niet noemen. 

Een dezer avonden was ik dus vlijtig bezig met het verwijderen van alle behangpapier. Dit zou me niet al te veel tijd kosten want we hadden voordien met vliesbehang gewerkt. In onze onervarenheid hadden we dus geen primer gebruikt waardoor het vlies als het ware vastgezogen zat aan de muur. Bij deze, gebruik steeds een primer op de muren vooraleer met vliesbehang te werken!

Vochtige muren

Tijdens het verwijderen van het behang merkte ik ook op dat het papier onderaan onze voordeur wat wak aanvoelde. Toen we dit signaleerden bij de pleisteraar maande die ons aan om dit zeker onder handen te nemen.  Blijkbaar klonk de muur ook vrij hol op bepaalde plaatsen wat ook geen goed teken was. Mogen we dus niet vergeten op onze checklist te plaatsen, mochten we terug op huizenjacht gaan 🤣.

We hebben uiteraard geen zin om na enkele jaren opnieuw te mogen beginnen dus we gaan akkoord met het injecteren van de muur. Gelukkig kende onze pleisteraar een firma uit de omgeving die de volgende dag al kon langskomen. 

Alhoewel we beiden baalden met deze tegenslag waren we toch opgelucht dat het probleem onder handen werd genomen. 
De volgende dag werd een groot stuk van het pleisterwerk dus van de muren gehaald en werd dat stuk muur geïnjecteerd. 

injecteren van vochtige muur
Benieuwd uit welk tijdperk deze muur afkomstig is?

Twee dagen en heel wat opkuiswerk later kreeg de muur een zoutwerende laag cement. Ondertussen werd ook alles afgeplakt zodat de pleisterwerken van start konden gaan. 

laag zoutwerende cement
nieuw gepleisterde muur

Zo zijn we de eerste heftige week doorgekomen. Nu laten we de bouwdroger zijn werk doen en kunnen we aftellen naar het plaatsen van onze nieuwe radiators en de laminaat. 

Naar overzicht blog

2 reacties

Yaika Tak

Deze coronaperiode is wel echt dé tijd om iets aan je huis te doen. Hopelijk is het binnen een maandje klaar, zodat jullie lekker kunnen gaan genieten van de woonkamer. We zitten immers hele dagen-weken-maanden binnen. Leuk om ook de vorderingen te lezen!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja ik merk het bij onze buren ook, iedereen is aan het verbouwen geslagen :-).

Sas / iliveformydreams.com

Succes met de rest! Leuk om zo de voordering te lezen & zien.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Bedankt!

Plaats een reactie