Vandaag terug een lekker en gezond soepje op het menu met in de hoofdrol paprika. Ik gebruik hierbij het liefst de rode variant omdat die maar liefst 2x meer vitamine C bevat dan bijvoorbeeld de groene paprika. Daarenboven is de rode paprika ook wat zoeter. Om de soep volledig kindvriendelijk te maken voeg ik er op het laatst ook wat smeerkaas aan toe. Zo krijg je een romige toets doorheen de soep.
Ingrediëntenlijst
-
3 rode paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 2 partjes smeerkaas vb. La Vache Qui Rit
- kippenbouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
- Snijd de paprika's in blokjes en verwijder de zaadjes.
- Schil de courgette en de wortels en snijd in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook aan met een beetje olijfolie.
- Voeg de paprika, wortel en courgette erbij en stoof verder aan.
- Zet de groentjes onder water en voeg naargelang de hoeveelheid water kippenbouillon toe.
- Kook de soep gaar. Haal de pot van het vuur, pureer de soep met een staafmixer en roer de smeerkaas er doorheen.
- Kruid af met peper en zout.
- Smakelijk!
Naar overzicht blog