Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verbouwblog #1

Het begon allemaal op 1 juli 2011. Ikzelf, toen nog een prille 26-jarige, kon mijn geluk niet op want we hadden zonet ons eigen huis gekocht. 
We zijn eigenlijk halsoverkop verliefd geworden op dit huis want het was amper het 2de pand dat we gingen bezichtigen. 

Ik liep binnen en zag de ruime keuken met zicht op een nog ruimere tuin met terras. Daar en dan voelde ik die magische klik. We keken elkaar aan en wisten, dit moet het worden. Zo'n goede 10 jaar later kijk ik nog vaak naar onze eerste huisfoto's terug, en sta ervan versteld hoe we niet bij bepaalde zaken hebben stilgestaan. Zaken, waar we nu als bijna 10-jarige huiseigenaar onmogelijk naast zouden kunnen kijken. 

Eens even kloppen op de muren om te checken of de bepleistering overal in orde is, of speuren naar vochtplekken? Is er niet teveel geluidshinder van voorbijkomend verkeer? Is er een ventilatiesysteem in de badkamer? 
Ons huis had (en heeft nog altijd) de nodige gebreken, maar nog belangrijker heel wat potentieel. 

Onze woonkamer (under construction)

Doorheen de jaren heeft onze woning al een heuse metamorfose ondergaan. De enige ruimte die we nog niet hebben 'durven' aanpakken is onze woonkamer. Het is zo een typische ruimte waarin je niet iets kleins kan renoveren zonder onmiddellijk de ganse hoop open te gooien. Maar na 10 jaar ergernissen hebben we de knoop doorgehakt en leven we momenteel met zijn viertjes "gezellig" in onze keuken. 

Onze woonkamer anno 2011

Waar we oorspronkelijk gestart waren met het plaatsen van nieuwe binnendeuren, beseften we opeens ook dat dit het ideale moment was om een nieuwe vloer te leggen. En aangezien de vloer open komt te liggen, kunnen we ook onmiddellijk onze verwarming opnieuw aanpakken. Het zou nu werkelijk volledig dom zijn om ook niet eens de bepleistering volledig in orde te zetten? De nieuwe binnendeuren resulteren dus in al snel in een volledige nieuwe woonkamer!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie