Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Geef jouw slaapkamer een herfst make-over

Bed met boeken en kopje thee

"Move Over Lenteschoonmaak"

We kennen allemaal wel de befaamde lenteschoonmaak. We gaan het voorjaar namelijk graag met een frisse en propere start tegemoet. Daarnaast is het ook tijd om wat kleur en zonlicht in huis te brengen :"hallo tulpen op tafel". Waarom dan ook geen aangename verwelkoming voor de herfst en winter? Dat koude en gure herfstweer doet ons verlangen naar de warmte en gezelligheid in huis dus kom maar op met die herfst make-over.

Slaapkamer inspiratie

Tijdens de koude herfst-en wintermaanden blijf ik graag even langer in bed snoezelen. De kinderen komen 's morgens tussen ons in liggen en we kruipen nog met zijn allen even onder de warme dekens. Ik vind het dus heerlijk als de slaapkamer er warm, knus en uitnodigend uitziet. 

Nu we met zijn allen een tijdje wat meer "in ons kot" moeten blijven, heb ik mij voorgenomen om onze slaapkamer een herfst make-over te geven. 
Ik geef jullie daarom ook graag even een preview in onze slaapruimte. Ik ben best tevreden over de ruimte maar het mist nog wat sfeer en aankleding. 

Voeg sfeerlicht toe

Niets zo gezellig als kaarsjes en lichtjes in huis dus waarom ook niet op de slaapkamer. Er zijn heel wat heerlijke geurkaarsen op de markt die perfect die herfstige sfeer opwekken. Denk maar aan kaneel, dennengeur, pumpkin spice... "Hmmm ik kan de herfst al ruiken". 

Nieuw beddengoed = nieuwe sfeer

Er is soms heel weinig aanpassing nodig om de ruimte een totaal nieuwe sfeer te geven. Leg een nieuwe overtrek op het bed en werk met warme materialen zoals flanel en linnen. 
Aangezien we een drukke print op onze accentmuur hebben, had ik graag een effen kleur beddengoed gehad.Hierdoor is er nog wat ruimte om te spelen met accessoires in andere prints.

Bovenstaande overtrek van Essenza in lederbruin op de website van Smulders Textiel geeft mij onmiddellijk een warm en knus gevoel en staat nummer 1 op mijn verlanglijstje. 

Breng de natuur binnen

Maak gebruik van natuurlijke elementen in de slaapkamer. Hang wat herfstige kunst aan de muur en werk met de typische herfstkleuren zoals oranje of donkerrood.  Donkere kleuren geven jouw ruimte trouwens ook een wat meer luxueuzere uitstraling.
Onze huidige canvas aan de muur zou ik heel graag vervangen door een mooi herfstig tafereel zoals onderstaande foto. 

Speel met passende accessoires

Een bed met veel zachte en pluizige kussens nodigt uit om onmiddellijk in neer te ploffen. Natuurlijk moet je ergens naartoe met die kussens tijdens het slapen maar dat kan je heel snel oplossen met een mooie rieten mand waardoor je alle kussens snel kan opbergen. 
Ook een zacht vloertapijt is niet alleen aangenaam om 's morgens op te lopen maar geeft de kamer heel snel een warmer aanvoelen. 

Iets wat nog hoog op mijn verlanglijstje staat is een plaid. Niet alleen een must have in de zetel maar ook in de slaapkamer. Een gezellig en knus exemplaar op bed in matchende kleuren met het overtrek zorgt onmiddellijk voor de juiste sfeer. 

Onderstaande Furry plaid van Smulders Textiel past perfect bij het lederbruine overtrek en is ideaal om onder weg te duiken tijdens de gure herfstavonden. 

Hoe ga jij jouw slaapkamer gezellig maken dit najaar?

* deze blog kwam tot stand in samenwerking met Smulders Textiel

Naar overzicht blog

6 reacties

Jouvence

Hier is het voornamelijk een extra plaid over het bed heen draperen, want ik heb het altijd koud ;)

Rory

Wat een goed idee. Want zeker nu we nog meer binnen moeten blijven is het belangrijk dat het thuis fijn en gezellig is. Ik heb toevallig onlangs een fantastisch mooie dreamcatcher besteld van bamboe (een halve maan) en wicker. Prachtig handgemaakt en een aanwinst voor onze slaapkamer.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh wauw klinkt echt wel leuk!

Dhini

Heerlijk om de kamer in andere sfeer te creëren maar wij doen dit nooit. Gewoon saaie slaapkamer.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Zeker keertje uitproberen. Is vaak niet veel voor nodig om een totaal andere look te geven ;).

Lindaschrijfthetop

Ik vind het totale plaatje heel sfeervol geworden

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ik ook wel. Nu eens alles concreet maken ;)

Alexandra

Ik slaap alleen in mijn slaapkamer, dus houd deze graag basic. Voor mij is een relax plek in de woonkamer ideaal, dus ja dat switched nog wel eens, gezellig.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja hier switch ik ook wel eens graag in onze woonkamer. Momenteel staat een nieuwe vloer op de planning in januari dus ik wacht nog even met grote aanpassingen ;).

nicole orriens

Een prachtige manier om de slaapkamer in herfstsfeer te brengen. Ik vind de wanddecoratie echt geweldig!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dank je :)

Plaats een reactie