Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Een sterker en flexibeler lichaam met Pilates

We zijn alweer aan het einde van de eerste maand. De hoogste tijd om even terug te blikken op mijn goede voornemens. 

Pilates versus Yoga

Ik heb in het verleden al meegedaan met een yoga cursus en was dus echt wel benieuwd naar de gelijkenissen of net verschillen met Pilates. Als je op zoek gaat naar pure ontspanning en meditatie, dan zou ik eerder kiezen voor yoga. Pilates is toch net iets intensiever, maar vooral door de focus op de ademhaling en bepaalde spiergroepen, brengt het mij ook rust. Het is voor mij een manier om mijn gedachten uit te schakelen en mij bewust te worden van het kunnen van mijn lichaam. 

Pilates voor beginners

"Tien lesjes maar" was mijn eerste opmerking toen ik mij inschreef voor de beginnerscursus van Pilates24seven. Ondertussen zit ik nog maar aan de helft na de eerste maand. Toch deed ik elke week trouw 2 dagen Pilates. Het advies om de lessen op eigen tempo te volgen, heb ik dan ook ter harte genomen. Het is dus heus geen schande als je een bepaalde les de volgende keer gewoon opnieuw wil uitvoeren. 

In het verleden merkte ik al wel, dat ik bij een fysieke les, niet altijd alle handelingen correct kon uitvoeren. Het voordeel bij deze cursus is, dat je de bewegingen net zo vaak kan terugspoelen als je zelf wil. De focus op ademhaling, het vasthouden van de buikspieren en het correct uitvoeren van de oefening vergen wel wat routine. Ik betrap er mezelf ook nog heel vaak op dat ik mijn adem gewoon blijf inhouden tijdens een oefening. 

Buikspieren buikspieren buikspieren

Als er één spiergroep was dat bij mij ver bedolven zat, dan waren het wel de buikspieren. Na 10 lessen Pilates kan ik zeggen dat ze hun weg beginnen terug te vinden. De focus ligt vrij hard op 'core stability' dus die buikspieren worden flink aan het werk gezet. Het voordeel is dat je er eigenlijk niet zo heel hard op let tijdens de oefeningen. Nadien voelt het wel alsof je 100 sit-ups gedaan hebt, waardoor ik wel heel benieuwd ben wat het mij op lange termijn zal opleveren. Ik ga dus flink doorzetten want merk wel dat de combinatie lopen met Pilates echt wel mijn ding is. 

Kortingscode

Mochten jullie nu ook zo'n zin hebben om die buikspieren aan het werk te zetten of zoek je een betere balans en meer souplesse in de spieren? Ik kan via Kattenbelletjes 20% korting aanbieden op de beginnerscursus met de code PILATES20.

Veel succes!

Naar overzicht blog

5 reacties

Wanda

Ik heb het in een grijs verleden weleens gedaan, maar merkte al snel dat ik totaal geen aanleg heb om dat soort oefeningen te begrijpen, laat staan om ze uit te voeren.

Iris

Oh Pilates vind ik zo leuk! Ik deed het heel veel voordat ik zwanger werd. Daarna is het er helaas niet meer van gekomen, vanwege de Corona. Maar ik wil het wel weer gaan doen. Leuk!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja heel recent ontdekt en ik vind het heerlijk. Voordien deed ik groepslessen Bodypump maar door Corona viel alles stil. Vind het zo leuk dat dit gewoon thuis online kan. Hoelang heb jij het gedaan?

Felice Veenman

Pilatus is heerlijk, ik heb het jarenlang gedaan en er erg veel van geleerd. uiteindelijk ben ik gestopt omdat ik al een tijdje niet verder meer kwam

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja heel recent ontdekt en het is echt volledig mijn ding. Merk ook echt een positieve verandering in mijn lichaam. Nu blijven volhouden natuurlijk.

Lindaschrijfthetop

Vroeger heb ik ook Pilates gedaan. Het is best wel moeilijk en intensief. Maar goed voor je lichaam.

gea www.glamview.nl

Het is heerlijk om met pilates of yoga te ontspannen. helaas doe ik het veel te weinig.

Plaats een reactie