Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Herfstig pompoensoepje met kerrie en appel

De herfst is in het land! Alhoewel ik de zomer weer hard zal missen heeft dit seizoen ook wel zijn charmes. Terwijl de wind buiten giert draai ik de verwarming binnen wat hoger en staat een dampende kom soep op het vuur. 
Wat matcht er perfect met herfstweer? Pompoensoep!
Omdat ik niet graag urenlang als een gek in de keuken pompoen sta te versnijden gebruik ik het liefst butternut. Hierbij mijn favoriete recept.

Ingrediëntenlijst

  • 2 groten ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • kerrie
  • 1 Granny Smith
  • 1 butternut
  • 2 l kippenbouillon
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de butternut en de appel en snij in blokjes
  2. Stoof de groentjes aan in olijfolie en kruid af met de kerrie. Voeg toe naar smaak, ik voeg ongeveer 1.5 el toe. Roer alles goed om en laat even aanstoven.
  3. Blus de groenten met de kippenbouillon en laat een half uurtje koken totdat alle groenten zacht zijn. 
  4. Mix en breng de soep op smaak met peper en zout. Als je de soep wat romiger wil maken kan je er een scheutje room aan toevoegen.
  5. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie