Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Maak die goede voornemens waar!

De kerstsfeer bevindt zich alweer ver achter ons, al ligt de overdaad aan kroketten misschien nog op onze maag 🤣. Traditiegetrouw luidt januari niet alleen de start van een nieuw jaar in, maar ook de start van talrijke goede voornemens. 

Een drietal maand terug ben ik van start gegaan met Start to Run, en mét succes mag ik zeggen. Ondertussen kan ik al 4 km afvinken, op naar de 5 km dit jaar!
Om blessures te vermijden en een betere loophouding te ontwikkelen, wil ik mijn looptrainingen afwisselen met Pilates. 

Waarom pilates?

Bij Pilates zal je relatief weinig calorieën verbranden dus zie het zeker niet als een manier om af te slanken. Voor mij is het een waardevolle aanvulling op de looptrainingen. De nadruk ligt bij Pilates voornamelijk op stabiliteit, krachtopbouw en flexibiliteit. Uiteraard zaken die alleen maar ten goede komen bij een goede loophouding. Daarnaast ligt de focus ook op concentratie en ademhaling en krijg je op die manier ook eventjes die welverdiende "me-time". 

Vrouw stretcht benen op matje

Sporten tijdens de lockdown

Nu de sportscholen helaas gesloten blijven vanwege de lockdown is het niet zo evident om aan groepslessen deel te nemen. Gelukkig zijn er heel wat online initiatieven waaronder Pilates24Seven. 

Op exact 1 januari ben ik dus naarstig gestart met de beginners cursus Pilates via Pilates24Seven. Concreet zal ik tijdens die cursus 10 lessen doorlopen waarna ik alle basiselementen onder de knie zou moeten hebben. 

Alle voordelen op een rijtje

  • Wat ik al onmiddellijk als voordeel ervaar is de mogelijkheid om de cursus van thuis uit te volgen. Zeker tijdens de gure wintermaanden zit de motivatie al wat verder weg om 's avonds de auto in te springen op weg naar de sportschool.
  • Verder kan je de video's ook onbeperkt terugkijken. Geloof me, dat is zeker geen overbodige luxe. Na de eerste les was ik tijdens mijn oefeningen al ontelbaar veel vergeten te focussen op mijn ademhaling of het aanspannen van de buikspieren. 
  • Je hebt niet veel nodig om van start te gaan. De trainingen kan je volgen op tablet, laptop of telefoon. Een pilates matje kan je aankopen in een sportzaak of online via één van de partners van Pilates24Seven. Ze bieden hun leden ook 25% korting bij aankoop van een pilates mat
  • Je hoeft gelukkig ook geen prima ballerina zijn om deze lessen mee te volgen. Miranda, de lesgeefster, start zeer geleidelijk aan waardoor je op jouw eigen tempo kan opbouwen

Ik ben van plan om 2x per week een Pilates les te gaan volgen. Zijn jullie benieuwd naar mijn vooruitgang? Ik kom eind deze maand nog eens terug met een update!

Staat meer sporten dit jaar ook op jullie lijstje met goede voornemens? Via deze link kan je een gratis proefles meevolgen. Veel succes!

Naar overzicht blog

8 reacties

Gabrielle

Goede reminder om weer lekker aan het sporten te gaan. Ik ga vanavond meteen een lekkere workout doen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Geniet ervan!

Deborah

Oh wat goed dat je het start to run hebt vol gehouden. Straks voel je je super trots als je ook de 5 km in de pocket hebt. Heel slim om je hardlopen af te wisselen met iets als Pilates. Komt je hele houding ten goede. En vergeet ook je buikspieren niet he :) Succes met je goede voornemen. Waar een wil is ...

Kattebelletjes Foto Pitoe

Zit nu aan de 4.5 km maar niet zonder slag of stoot. Kijk zo uit naar loopsessies die ik met een gemakje kan afwerken hahaha. Ja die buikspieren zitten voorlopig nog ver weg maar die moeten ook vanonder het stof :-)

Sas / iliveformydreams.com

Erg benieuwd naar je update en hoe alles gaat bevallen. Zelf weinig voornemens dit jaar, vooral meer genieten en meer luisteren naar mijn lichaam.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ook wel benieuwd naar! Na de eerste sessie had ik overal spierpijn en rugpijn. Toen dacht ik ai neen maar is vrij snel overgegaan gelukkig. Ook wel heel belangrijke voornemens bij jou!

Melanie Hoogvliet

Pilates is heerlijk een van de weinige dingen die ik met mijn HMS en Fibromyalgie nog redelijk kan doen. Mijn goede voornemen is om 5x in de week een stukje te gaan wandelen. De ene dag kan ik verder wandelen als de andere dag maar zolang ik elke dag beweeg is het helemaal prima.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Heel goed! Wandelen is één van de beste sporten op dat vlak. Heel veel succes!

Frederique

Ik heb voor het eerst in jaren goede voornemens. Ik deed er niet meer aan , een beetje uit principe, maar ik vond dit jaar wel een goed jaar om te beginnen met sporten. Ik ben nooit zo'n sporter geweest maar word nu wat ouder en zeker na zo'n jaar waarbij ik veel thuis ben geweest en weinig beweging heb gehad voel ik dat sporten echt nodig is.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja begrijp je wel. Begon sedert vorig jaar ook meer aandacht te schenken aan mijn gezondheid dmv beweging. Voel me ook zoveel beter nu.

Felice Veenman

Ik heb jaren Pilatus lessen gevolgd, meer om de me-time dan om kracht op te doen. Ik vond het eht erg lekker

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja het is idd echt een moment om even volledig te ontspannen en gedachten op nul.

Lindaschrijfthetop

Ik heb vroeger ook Pilates gedaan. Soms best pittig, maar werkt ontspannen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja ik had de dag nadien ook spierpijn op onverwachte plaatsen :)

Simone

Sporten is echt nooit mijn ding geweest, dus ik neem me dat ook niet meer voor. Ik wandel wel veel. Dat is dan mijn sport, haha.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Wandelen is ook een zeer goede sport!

Plaats een reactie