Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Zelfgemaakte tortillachips met guacamole

Een populair aperitiefhapje dat je bovendien snel op tafel tovert? Deze tortillachips met guacamole zijn op elke tafel een hit. Akkoord je kan ze ook gewoon in de supermarkt kopen en een potje guacamole opentrekken. Maar geef toe, een zelfgemaakte versie zal altijd voor de nodige bewondering zorgen. 

Je kan ze bovendien ook naar eigen smaak kruiden. Ik heb een milde versie op tafel gezet maar gebruik gerust een rood pepertje voor wat extra pit.

Ingrediëntenlijst 

Tortillachips

 • 8 tortilla wraps
 • olijfolie
 • zeezout
 • paprikapoeder

Guacamole

 • 2 avocado's
 • citroensap
 • zeezout
 • 1 teentje knoflook
 • snoeptomaatjes

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Gebruik een mes of pizzasnijder en verdeel de tortilla wraps in 8 punten. Ga hierbij tewerk net zoals bij het versnijden van een taart. 
 3. Meng de stukjes nu doorheen wat olijfolie en kruid af met zeezout en paprikapoeder. 
 4. Neem een bakplaat en leg er wat bakpapier op. Schik hierop de stukjes en bak ze in een 10-tal minuten mooi goudbruin. Werk met meerdere platen of bak in verschillende keren zodat alle stukjes mooi verspreid op de bakplaat kunnen liggen. 
 5. Start ondertussen met de guacamole. Lepel het vruchtvlees uit de avocado's en prak ze fijn met een vork.
 6. Lepel alles nu in een blender en voeg hierbij het geperst knoflookteentje en een 4 tal fijngesneden soeptomaatjes (zonder vruchtvlees). Kruid af met wat zeezout en giet er een scheutje citroensap over. 
 7. Door alles te blenden krijg je een zeer smeuïge guacamole. Heb je ze liever wat vaster van structuur kan je handmatig mengen. 
 8. Als je wil vermijden dat de guacamole bruin gaat worden kan je ze afgedekt bewaren. Neem een kommetje en plet de guacamole goed tegen de bodem. Giet hier nu een klein laagje water over en dek af. Bij gebruik het water afgieten, even mengen en klaar!

Naar overzicht blog

1 reactie

Gea Scholtens

Wat een heerlijk recept zeg!! Ik heb zelf nog nooit tortilla chips gemaakt, maar het is wel een leuk dingetje om eens op een zondag te proberen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Echt een aanrader, heel wat lekkerder dan die van de supermarkt. Fijne avond!

Plaats een reactie