Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Surimisalade

Een boterham met krab- of surimisalade samen met een tasje soep...overheerlijk! Maar nog zoveel lekkerder als je de surimisalade zelf gaat maken en bovendien heel eenvoudig!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 300 ml arachideolie 
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels water
  • peper en zout
  • 1 pakje surimisticks
  • peterselie

Bereiding:

  1. Ik heb ervoor gekozen om de mayonaise zelf te maken maar je kan hier natuurlijk ook mayonaise uit een pot gebruiken.
  2. Zet water op in een steelpan en kook 2 van de 3 eieren tot hardgekookte eieren. 
  3. Klop 1 ei met een eetlepel mosterd, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels water en 300 ml arachideolie met een staafmixer tot een stevige mayonaise. Hiermee heb je genoeg mayonaise voor andere salades en het is gemakkelijk te bewaren in de koelkast.
  4. Nu kan je de surimisticks versnijden in kleine stukjes en eens de eieren klaar zijn mag je deze pellen en prakken samen met de surimisticks. 
  5. Lepel nu zo'n 5 eetlepels mayonaise onder het mengsel.
  6. Versnipper 2 takjes peterselie en meng onder het geheel en kruid af met peper en zout.
  7. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie