Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

éénpansgerecht: tagliatelle met garnalen en champignons in een Boursin sausje

Het was een druk weekendje. Ik was naarstig aan de slag met een bakworkshop op zaterdag en op zondag kwam de Paashaas (wel heel vroeg in de ochtend) op bezoek. In de namiddag kwamen mijn metekindjes paaseitjes zoeken in onze tuin dus er was niet veel tijd over om lang boven de potten te roeren.

Eenpansgerechten

Een eenpansgerecht is hier ideaal om in een mum van tijd iets lekkers op tafel te zetten. Bovendien kan je er makkelijk heel wat restjes uit de koelkast in kwijt en spaar je heel wat afwas uit. Een win-win situatie dus!

Ik had nog een bakje champignons en een restje Boursin Cuisine en ben hiermee dus aan de slag gegaan. 

Ingrediëntenlijst 3 personen

  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje visbouillon
  • 250 gr tagliatelle
  • 500 ml gekookt water
  • 2 el Boursin Cuisine
  • 200 gr wokgarnalen
  • 25 ml ketjap manis
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en voeg er de versnipperde ui, samen met een fijn geperst teentje knoflook, aan toe. Stoof even aan. 
  • Voeg dan de champignonschijfjes toe en bak ze mee met de ui en knoflook. 
  • Verbrokkel een blokje visbouillon en voeg toe samen met de ketjap manis. Alles goed kruiden met peper en zout. 
  • Voeg de pasta samen met het gekookt water toe aan de pan en laat een 10-tal minuten verder garen. Roer af en toe om totdat het water opgenomen is.
  • Voeg de garnalen toe en laat meebakken.
  • Roer er de 2 el Boursin Cuisine doorheen.
  • Smakelijk!
Naar overzicht blog

1 reactie

Yaika

Ah, dit is zo'n fijn recept. Ik eet dit regelmatig als ik inderdaad snel iets lekkers op tafel wil zetten. Bovendien ben ik dol op garnalen, dus dat komt goed uit!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh das leuk ! Geniet ervan !

Plaats een reactie