Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: gezinsspeurtochten in de Westhoek

Net als bij volwassenen is wandelen ook een gezonde bezigheid voor kinderen.
Een fikse wandeling geeft het immuunsysteem een boost, haalt ze even weg van schermen en geeft ze creatieve prikkels. 

Waar je als volwassene kan genieten van gewoon een mooie wandeling maken, raken kinderen al snel verveeld. Al gauw beginnen ze te zeuren en eindigt een ontspannen wandeling in een eindeloos "Het is saai en hoe ver is het nog?"

Gezinsspeurtochten

Kinderen wandelen graag met een doel in het achterhoofd waardoor ze de tijd en de kilometers al snel uit het oog verliezen. 
Zo zijn we enkele maanden terug gestart met de gezinsspeurtochten. Die bestaan uit een hele reeks speurtochten voor gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar in de mooiste bossen van de Westhoek. 

Op zoek naar de Verdwenen Steen van Zonnedaele in Zonnebeke

De speurfolders zijn te bekomen in de toeristische dienst van die betreffende gemeente waar de tocht is uitgestippeld of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart te Woumen en De Palingbeek te Zillebeke en kosten €1.

In de folder zit steeds een mix van leuke weetjes en plezante doe-opdrachten. Kinderen kunnen met de hulp van talrijke leuke personages zoals boswachter Eric, Kaat de zwarte specht of Baron de Vinck de vele mysteries al wandelend oplossen. 

Speuren met Siper in Ieper

De wandelingen zijn niet uitgestippeld dus je moet de route op de kaart volgen. Die zijn meestal wel zeer duidelijk aangegeven al liep het bij ons soms wel eens mis 🤣.
Elke wandeling is zeer goed te doen en varieert tussen de 2 à 5 km. De speurtochten zijn ook vaak doorspekt met leuke wetenswaardigheden op kindermaat uitgeschreven. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie