Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Overnachten als een aeronaut in Phantasialand's Charles Lindbergh Hotel

Met wat verras je een jarige die gek is op rollercoasters en pretparken? Juist ja, een weekendje pretpark. Maar wat als je ook nog eens kan overnachten tussen de achtbanen!

flying coaster Phantasialand tracks

Phantasialand creërde niet zo lang geleden een volledig nieuw themagebied, namelijk Rookburgh met daarin de eyecather F.L.Y., een flying rollercoaster, waarbij je onder de baan zelf hangt in een vlieghouding. 

flying coaster Phantasialand
F.L.Y.

Letterlijk tussen de sporen van F.L.Y., ligt Hotel Charles Lindbergh. Het hotel is opgetrokken in een zeer futuristische en industriële stijl en verwijst naar de piloot Charles Lindbergh, die in 1927 met een solovlucht de Atlantische Oceaan overstak zonder tussenlandingen. 

Explorer pakket

Bij een overnachting in Charles Lindbergh horen automatisch een aantal privileges waaronder 2 dagen toegang tot Phantasialand, een driegangendiner en ontbijt in restaurant Uhrwerk, exclusieve toegang tot Bar 1919, een aparte toegang tot Rookburgh en 1 ticket per dag om de wachtrij van F.L.Y. over te slaan. Aangezien het hier om een volledig belevingspakket gaat ligt de prijs uiteraard ook wat hoger. Zo betaalden wij €399 voor 2 personen

Aeronautencabine

Ik had al wel wat opzoekingswerk gedaan voor de boeking dus ik wist dat de hotelkamers vrij klein uitvallen ten opzichte van standaard hotelkamers.
Toen we de deur van onze cabine openden schrokken we toch nog wel even want oh ja het is echt wel zeer klein 😁. 

Desondanks de beperkte ruimte beschikt de kamer wel over alle comfort. Zo is er een mooie badkamer met ruime douche en opbergmogelijkheden voor koffers en kleding. Ook is de aankleding echt tot in de puntjes wat het voor ons wel net dat tikkeltje meer geeft. Wat mij persoonlijk wel hinderde was het klokje net boven het bed. Niets zo irritant als een ritmisch "tik tak" geluidje doorheen de nacht. 
Het bed is ook vrij smal wat ervoor zorgt dat één nacht helemaal prima is, meerdere nachten nah... .

Restaurant Uhrwerk

Inbegrepen in het Explorer pakket zijn een ontbijtbuffet en driegangendiner in restaurant Uhrwerk. Op die momenten is het restaurant ook voorzien voor hotelgasten. Bij incheck dien je voorkeurtijdstippen door te geven voor zowel het ontbijt als het diner wat ervoor zorgt dat er steeds voldoende plaats voorzien is voor alle hotelgasten. 

Bij het ontbijt zijn er zowel koude als warme gerechten. Mijn favoriet waren de wentelteefjes 😋.  Zeer leuk aanbod waar zowel de standaard zaken lagen alsook een wat verrassender assortiment voor handen was. 

Ook hier is de lijn van aankleding doorgetrokken en het hele restaurant ademt de sfeer van Rookburgh uit. Alhoewel ze er zeer leuk uitzien blijken de stoeltjes na verloop van tijd wel iets oncomfortabel worden. 

Het driegangendiner is echt wel een aanrader in vergelijking met andere pretparkrestaurants. Er is keuze uit meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en de porties zijn meer dan voldoende. Ik kreeg zelf mijn gerechten niet volledig op... al moet ik toegegeven dat we twee uur voor etenstijd een grote portie churros naar binnen hadden gewerkt. 

De bediening verliep in het Engels en iedereen was uitermate vriendelijk. Enige minpuntje was de snelheid tussen de verschillende gangen. Ons hoofdgerecht was nog maar net afgeruimd en daar werd ons dessert al aan tafel gebracht. En net daarvoor hetzelfde verhaal met ons voorgerecht en hoofdgerecht. Op die manier voelde de ervaring voor ons zeer gehaast aan. 

voorgerecht: dumplings
Hoofdgerecht: burger The Navigator

Mijn hoofdgerecht was overheerlijk maar helaas was de bodem van de burger volledig zompig geworden door de komkommernoedels onderaan. Al het vocht uit de komkommer zat in de bodem van mijn broodje waardoor die volledig aan het papier kleefde. 

Tot slot het dessert, één van mijn favoriete gangen uiteraard. Mocht ik wat meer plaats gehad hebben dan had ik het potje volledig leeg gelikt want oh wat was dit lekker!

dessert: toffee-cheesecake met banaan

Samengevat

  • Gratis parking recht tegenover hotel Lindbergh.
  • Je overnacht letterlijk in het park en met de aparte parktoegang sta je op enkele minuten in of uit het hotel. 
  • De aankleding is top met focus op kleine details en geluiden. Bij aankomst krijgt elke gast een map waarin alle informatie omtrent het verblijf zit en dit volledig vormgegeven binnenin het thema. 
Bar 1919
  • Het volledige verblijf voelt zeer exclusief aan. Hoteltoegang is enkel voorzien voor gasten net als de bar, het ontbijt en avonddiner. Er is een fastpass tot FLY en 's avonds, als het park gesloten is, kan je nog wat rondwandelen doorheen Rookburgh.
Rookburgh by night
  • Vraag bij boeking naar een kamer met uitzicht. Vanuit ons balkon hadden we een fantastisch uitzicht over de achtbaan.

Conclusie

Ik kan dit arrangement zeker aanraden om een totaalbeleving binnen Phantasialand te krijgen. De herhalingswaarde ligt voor mij wel lager want ik ben niet zozeer geneigd om bij een volgend bezoek terug dit arrangement te kiezen. De ervaring was onvergetelijk maar eens gezien is het voor mij wel voldoende. Dan ben ik eerder wel eens benieuwd naar een Matamba in te toekomst 😉.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie