Zoek je een leuke afwisseling voor rijst of pasta dan is quinoa een leuk alternatief. Vandaag geef ik jullie mijn recept van quinoa met kip en champignons.
Ingrediënten voor 3 personen:
- 300 gram quinoa
- 250 gram champignons
- 250 gram verse spinazie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 700 ml kippenbouillon
- 300 gram kipfilet
- 4 eetlepels peterselie
- peper en zout
- 100 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Start met het versnijden van de ui, knoflook en champignons. Gebruik kipfilet in blokjes of versnijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in een wokpan met 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg de champignons toe aan de ui en knoflook en bak zachtjes mee.
- Voeg de quinoa toe en laat even meebakken. Voeg de wijn toe aan het mengsel en laat de alcohol verdampen.
- Neem een braadpan en bak de blokjes kipfilet bruin in wat boter. Bestrooi ondertussen met wat kippenkruiden.
- Giet de bouillon bij de quinoa en roer regelmatig om totdat alle vloeistof is opgenomen.
- Voeg de gebakken kipblokjes samen met de spinazie toe aan de quinoa.
- Werk het geheel af met de Parmezaanse kaas en de peterselie.
- Smakelijk!
Naar overzicht blog