Wil je snel iets vullend op tafel zetten dan zijn stoofpotjes ideaal! Je kan hiermee variëren naar keuze en toevoegen of weglaten naar eigen smaak. Wil je ze iets pittiger of iets minder pittiger? Eet je graag iets van vlees of kies je voor vegetarisch? Je kan dit recept dus aanpassen naar eigen zin. Onderstaande kikkererwtencurry is hier één van mijn favorieten en ideaal als de kindjes ook mee aan tafel schuiven.
Ingrediëntenlijst voor 4 personen
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 3 tl groene currypasta
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- 125 gr champignons
- 400 gr tomatenpassata
- 350 gr kikkererwten
- 375 gr rijst
- vetstof (olijfolie of bakboter)
- kippenkruiden
Bereidingswijze
- Versnipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een diepe kom met wat olijfolie.
- Snij de paprika, wortel en champignons in blokjes en laat ze mee aanstoven met de ui en knoflook.
- Voeg nu de currypasta toe aan het mengsel en laat aanstoven tot de geuren goed vrijkomen. Wil je het gerecht iets pittiger maken dan kan je wat meer currypasta toevoegen.
- Bak de kippenblokjes aan in een pan en kruid af met wat kippenkruiden. Bak ze mooi bruin en houdt opzij.
- Voeg nu de tomatenpassata toe en meng alles goed door.
- Voeg ook de kikkererwten doorheen de saus
- Meng als laatste de kokosmelk doorheen de saus en laat een kwartier op een laag vuur verder garen.
- Kook ondertussen de rijst in licht gezouten water.
- Roer de kippenblokjes doorheen de saus en serveer met de rijst.
- Smakelijk!
Naar overzicht blog