Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Pecannotenkoek

Al ooit gehoord van een pecannotenkoek? Een krokante vlechtkoek met malse notenvulling, afgewerkt met hele stukken pecannoten en zoete siroop. Mijn vriend is er gek op dus alweer een uitdaging om ze net zo lekker te maken als bij de plaatselijke bakker. 

Ingrediënten:

  • 2 pakken bladerdeeg
  • 125 gram pecannoten
  • 50 gram suiker
  • 25 gram bakboter
  • 90 ml kandijsiroop of ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 1 soeplepel honing

Bereidingswijze:

Hak de pecannoten in kleinere stukjes. Bewaar enkele hele pecannoten om de koekjes achteraf te decoreren. 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smelt de boter even in de microgolf en voeg hierbij de suiker, de siroop (bij gebrek aan ahornsiroop gebruikte ik kandijsiroop), een soeplepel honing en een ei en roer goed. Meng hierbij de gehakte pecannoten. 

Rol het bladerdeeg open en verdeel in vierkante stukken. Nu mag je aan beide zijden inkepingen snijden.

Verdeel de notenmengeling over de bladerdeegvellen en vouw de inkepingen nu naar elkaar toe. Gebruik wat van de mengeling om enkele pecannoten bovenop de bladerdeegkoekjes te kleven.

Klop een eitje los en bestrijk de koekjes om een mooie bruine kleur te krijgen.

Leg de koeken op bakpapier en bak ze gedurende 20 minuten verder op 180°C.

Laat even afkoelen en smakelijk!

 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie