Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Onze ervaring met 't Kakelend Kippenmuseum

Om onze laatste vakantiedag in schoonheid af te sluiten, schuimen we het Internet af naar een leuke hotspot hier in de buurt. Aangezien onze zoon gek is op dieren en traktors leek een bezoekje aan 't Kakelend Kippenmuseum te Diksmuide ideaal. Kakelen hoor je volop maar het is zeker meer dan een museum! 't Kakelend Kippenmuseum is eerder een kinderboerderij met een wel heel uitgebreid aanbod aan boerderijdieren. 

Bij aankomst wandel je via een lange oprijlaan door naar de inkom met terras en cafetaria, wat vrij te bezoeken is. De boerderij op zich kan je bezoeken via een toegangspoort met jetonautomaat. Per volwassene betaal je €5 en kinderen onder 1m10 mogen gratis binnen. Je stopt het geld in de automaat en ontvangt in ruil het aantal gevraagde jetons, die je dan kan ingeven aan de toegangspoort om zo de boerderij binnen te wandelen. Eenmaal binnen kan je verschillende richtingen uitgaan.

Het Kakelend Kippenmuseum heeft vooral een groot assortiment aan neerhofdieren maar hiernaast zijn er ook nog heel wat andere dieren te bewonderen waaronder schapen, geiten, pony's, ezels, mara's, stekelvarkens en ook een dromedaris en struisvogels. Deze laatste zijn circusdieren die hier nu een nieuwe thuis gevonden hebben. 

Je kan hier de dieren niet alleen bewonderen maar er ook zelf eentje mee naar huis nemen gezien hun kweekprogramma. Het gaat hier dan wel voornamelijk over pluimvee waar ze een enorme variatie in hebben. Er staat zelfs een klein hokje waarin je de kuikentjes onder een broedlamp kan bewonderen. Mijn hart brak soms wel toen ik bezoekers de kuikentjes vanonder de broedlamp zag pakken om ze te strelen. 

Na het zien van al dat moois nestelen we ons op een stoeltje in de schaduw en laten we onze zoon wat ravotten op een speeltuin midden de boerderij. Er staan enkele grote speeltuigen middenin een zandvlakte. Onze zoon, die geen zo'n stoere superheld is, zet zich neer op het zand met een speelgoedtraktor en kan zichzelf een half uur entertainen met zand scheppen.

Bij het buitengaan wandelen we voorbij het terras dat ondertussen aardig volgelopen is. Na het zien van de overheerlijke ijsjes zwichten we en we installeren ons nog even op het terras. De cafetaria werkt volgens het systeem van zelfbediening. Je gaat naar binnen en neemt je drankje en besteld aan de kassa eventueel nog een wafel, pannenkoek of ijsje. De bestelling gaat via de kassa onmiddelijk door naar de keuken en nog geen vijf minuten later komt er een dame uit de keuken met een speculoosijsje en een vanille met praliné ijsje. Alle ijs is bovendien ambachtelijk gemaakt. Een coupe komt neer op €5.50 wat zeer redelijk is. Terwijl we ons tegoed doen aan een overheerlijk ijsje kan onze zoon nog wat verder ravotten. Naast de cafetaria staat een grote speelschuur met speeltuigen en een gigantisch assortiment aan speelgoedauto's en fietsen. 

't Kakelend Kippenmuseum
Wittepoortstraat 25
8600 Keiem/Diksmuide

Naar overzicht blog

Plaats een reactie