Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Wandelroute: wandellus Geluveld

Op een onverwachte mooie zomeravond besloten we nog een kleine wandeling te maken in de omgeving. We botsten op een wandellus in Geluveld (Zonnebeke) van 4.4 km wat ideaal was met kleinere kinderen. 

The Legacy

De wandellus in Geluveld maakt deel uit van The Legacy. Deze omvat in zijn totaal drie wandellussen: Tyne Cot - Polygoonbos - Geluveld. De eerste twee lussen starten aan het Kasteeldomein van Zonnebeke en die van Geluveld op het marktplein van Geluveld. Voor wie alle lussen wil doen bestaat er een kaart van The Legacy, verkrijgbaar bij Dienst van Toerisme Zonnebeke. 

Geluveld

We konden onze auto achterlaten op het marktplein van Geluveld waar ook de wandellus van start gaat.

Marktplein Geluveld

Vlak naast de kerk staat een infobord waarop je ook onmiddellijk kan zien dat Geluveld een strategische plaats had tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Infobord wandelroute Geluveld

De wandellus is bewegwijzerd en makkelijk te volgen via de zeshoekige gele bordjes van The Legacy wanderoute. 

Bewegwijzering wandellus Geluveld

De wandeling is zeer rustig en voert je doorheen landelijke vergezichten over zowel verharde als onverharde paden. Er zijn twee drukkere punten waaronder de Meenseweg, waar er bovendien ook geen zebrapad dichtbij ligt, en een stuk op het einde van de wandeling in Geluveld dorp. De rest van de wandelroute loopt door rustige wegen waardoor kinderen vrij spel hebben. 

Landelijke vergezichten Geluveld
Landelijke vergezichten Geluveld

Wij hadden tijdens onze wandeling een kinderwagen mee voor onze jongste maar de wandellus is niet overal even toegankelijk voor kinderwagens. Met wat sleep en trekwerk zijn we overal doorheen geraakt maar toch zeker iets om rekening mee te houden!

Smalle wandelpaden Geluveld wandellus

Op verschillende punten langsheen de wandellus zijn ook borden te vinden met meer detail over het oorlogsverleden in de streek. Geluveld lag namelijk in de frontzone en werd tijdens de Eerste Wereldoorlog volledig vernield. 

Oorlogsverleden borden Geluveld

Wat het voor kinderen ook leuk maakt zijn de vele dieren die je langs de wandellus tegenkomt. Zo hebben we heel wat kippen, paarden, schapen, geitjes, koeien en katten 😂 gezien.

Schapen
Geiten
Paarden

Op het einde van de wandeltocht kom je voorbij de gemeenteschool van Geluveld waar een boekenuitleenkast staat. Misschien een leuk idee om een boekje mee te nemen op de wandeling (of in de wagen want de kast ligt bij het vertrekpunt) zodat de kinderen een nieuw boekje kunnen uitkiezen. 

Boekenruilkast Geluveld

Geluveld wandellus
Marktplein
8980 Geluveld (Zonnebeke)
West-Vlaanderen

Naar overzicht blog

1 reactie

Iris

Heerlijk zo'n wandeling! En ook leuk dat je verschillende dieren tegenkomt. Zo'n boekenkastje is ook bij mij in de buurt te vinden. Heel leuk bedankt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja we ontdekken vaak de mooiste plekjes dicht bij huis :-). Bedankt voor je berichtje!

Plaats een reactie