Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verbouwblog #4

Ellenlange weken later kan ik eindelijk een update geven over onze woonkamer. Ik had op een gegeven moment het idee dat onze vloer hier nooit zou aankomen. Ik was al beginnen wennen aan de uitgebroken tegelvloer met fel oranje strepen (NOT). 

Quick-Step vinyl

De reden van de grote vertraging? Enkele weken voor de uitvoerdatum werd besloten, in samenspraak met de schrijnwerker, om toch te gaan voor een Quick-Step vinyl i.p.v. een laminaat. Gezien de vochtproblemen in onze woning bleek dat einde de rit de veiligste oplossing. Alhoewel de vloer de uitstraling van een houten vloer heeft, geniet je wel van alle voordelen van een vinyl vloer. Ik mag dus gerust met emmers water over de vloer en we moeten niet angstig recht springen als onze jongste zoon zijn vork op de vloer laat kletsen. 

Woonkamer met nieuwe Quick-Step Vinyl vloer.

Ik ben super tevreden met het resultaat. De vloer geeft onmiddellijk een warmere uitstraling aan onze woonkamer. In combinatie met de groene muur en de zwarte lamellen vind ik het resultaat heel mooi matchen. 

Wat een metamorfose ook in vergelijking met de woonkamer bij aankoop 😱!

Lege woonkamer bij aankoop woning.

Stijlbreuk

Uiteraard moeten de overige muren nog worden afgewerkt maar voorlopig laten we de gepleisterde muren nog een aantal maanden uitdrogen. Een detail waar ik me nu nog aan erger is onze verlichting en dan vooral die boven onze eettafel. We hebben die aangekocht in een ver verleden toen al onze meubels nog vrij strak waren. Nu vind ik ze toch te kil voor onze woonruimte. 

Ik zou graag in de richting gaan van riet of bamboe bij een nieuwe tafellamp. Deze onderstaande lamp van de e-shop Georges Store is echt mijn absolute favoriet. Mocht ik die nu nog ergens kunnen terugvinden hier in België!

Georges vintage hanglamp
Bron: Pinterest
Naar overzicht blog

Plaats een reactie