Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Salade geitenkaas met peperkoek en gebakken appeltjes

Salade geitenkaas met peperkoek en gebakken appeltjes

De mooiste maanden van het jaar zijn weer aangebroken: zomervakantie!
Het zonnetje komt ons jammer genoeg nog niet dagelijks verwennen maar een heerlijke salade dit seizoen mag niet op het zomerterras ontbreken. 
Deze keer een gerecht die je zowel als aperitiefhapje of als hoofdmaaltijd kan presenteren. 

Ik heb mij voor dit gerecht laten inspireren door Stephanie Bex van Koken op Hakken en mijn huisgenoten waren zo lovend dat deze dan ook een plaats op mijn blog verdient. 

Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van mijn Airfryer maar mocht je hier niet over beschikken kan dit gerust ook in de oven. Verwarm in dat geval de oven eerst voor op 180°C. 

Ingrediëntenlijst voor 2 personen

Geitenkaastoastjes:

  • 6 sneetjes peperkoek
  • 1 rol zachte geitenkaas
  • 1 zoete appel
  • bakboter
  • 1 eetlepel Luikse Siroop

Salade:

  • 200 gram veldsla
  • snoeptomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 100 gram spekblokjes
  • peper en zout

Honing mosterd dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels vloeibare honing

Bereidingswijze

  • Haal ronde vormen uit de peperkoek aan de hand van een dresseerring of een glas. 
  • Snijd de geitenkaas in schijfjes en leg bovenop de peperkoek.
  • Ik heb de peperkoek met geitenkaas een 8-tal minuten op 180 graden laten roosteren in mijn airfryer maar dit kan uiteraard ook in de oven. Zet ze dan een 15-tal minuten op grill stand zodat de geitenkaas mooi kan smelten op de toast. 
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  • Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en stoof die in wat boter aan. Meng een lepel Luikse Siroop doorheen de appelblokjes en laat een minuutje verder karamelliseren. 
  • Voeg naar eigen voorkeur snoeptomaatjes toe aan de veldsla. Ik snijd de tomaatjes in 4 partjes. Bestrooi het geheel met wat peper en zout en de dressing. Meng de salade goed doorheen.
  • Dresseer de salade op een bordje samen met de pijnboompitjes en spekblokjes en leg hier bovenop de toast van peperkoek met geitenkaas.
  • Werk af met de appeltjes. 
  • Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie