Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Food & Mindset programma update week 5-7 + recept

Voor wie de tel nog niet kwijt was, ik zit ondertussen aan week 8 van het Food & Mindset programma´╗┐. De eindstreep is in zicht want het programma omvat 10 weken. Ondertussen geeft de weegschaal 5 kg minder aan. Mijn persoonlijk doel was 10 kg dus na de 10 weken gaan we gewoon verder. Ik was ook niet van plan om mijn eetgewoontes terug drastisch om te slaan na het programma want dan zit ik al snel terug bij af ­čĄú.

Focus houden´╗┐

Zoals jullie zien, zijn er een aantal weken voorbijgaan waarin het wat rustiger was naar feedback toe. Je valt al gauw terug in een hectisch ritme van werken en huishouden en kinderen waardoor ik het al heel snel wat liet slabakken. Toen de weegschaal ook terug de verkeerde kant opging heb ik mijn moed bijeen geraapt en ben er opnieuw ingevlogen. 

Dagelijks zijn er ook opdrachten die gepost worden op een besloten Facebook groep. Het geeft de coach de kans om je beter te leren kennen en eigenlijk leer je ook jezelf wat beter kennen. Het programma focust niet alleen op de voeding maar ook op onze mindset. Het vraagt dus wel wat inspanning geef ik toe maar we houden het doel voor ogen. 

Focus op groentjes´╗┐

En voor wie het zich afvraagt... ja ik eet nog altijd frietjes van de frituur maar beperk nu gewoon mijn porties en vul aan met groentjes. En die groentjes was een grote switch in mijn eetpatroon. Ik ben geen flinke leerling op dat vlak... . 
´╗┐Het was dus een uitdaging om voldoende groenten te verwerken in mijn maaltijden. 
´╗┐Hierdoor heb ik ook heel wat heerlijke salades leren kennen die ervoor zorgen dat ik even hard kan genieten van groentjes als van chocolade.... ok sorry neen, we moeten nog even serieus blijven ­čśë.

Hieronder deel ik graag ├ę├ęn van mijn favoriete salades van de laatste weken. Dus geen inspiratie wat betreft groentjes bij de BBQ? Er is meer dan komkommers en ijsbergsla­čśŐ.

Salade van prinsessenbonen, perzik en geitenkaas

Ingredi├źntenlijst

 • 500 gr prinsessenbonen
 • 1 teentje knoflook
 • 1 sjalot
 • 1 el olijfolie
 • 3 el witte wijn
 • 2 el citroensap
 • 100 ml groentebouillon
 • blikje perziken
 • boter
 • geitenkaas ( ik gebruikte de schijfjes van Caprice)

Bereidingswijze´╗┐

 1. Spoel de prinsessenbonen en blancheer ze 8 minuten in een kom gezouten water. Giet af en laat ze uitlekken.
 2. Pel de knoflook en de sjalot. Pers het knoflookteentje en versnipper de sjalot.
 3. Voeg de olijfolie toe aan een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalot glazig. Voeg nadien de prinsessenbonen toe en stoof ze 3 minuten aan
 4. Besprenkel de prinsessenbonen met het citroensap en kruid af met wat peper en zout. Overgiet met de witte wijn en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Nadien volledig laten afkoelen. 
 5. Snijd de perziken in blokjes en stoof ze aan in wat boter.
 6. Laat de schijfjes geitenkaas mooi goudbruin kleuren onder de ovengrill.
 7. Voeg nu de perziken toe aan de prinsessenbonen en schik de geitenkaasjes over de salade (voeg de geitenkaasjes pas toe als de salade direct zal worden geserveerd). 
 8. Smakelijk!
Naar overzicht blog

Plaats een reactie