Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Eenvoudig en lekker vispannetje

Als ik op restaurant ga kies ik meestal vis, want vis is zo'n gerecht dat ik thuis nooit zo goed kan klaarmaken. Maar laatst ontdekte ik een combinatie van recepten waarmee je in een mum van tijd een heerlijk vispannetje op tafel kan zetten. Een klassieker voor de feestdagen want je kan deze schotel zeer makkelijk op voorhand klaarmaken. 

Ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 400 gr diepvries vismengeling 
  • 200 gr garnalen
  • 400 ml visfond Lacroix
  • 600 ml visbouillon
  • 3 wortelen
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 150 gr gemalen kaas
  • 150 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 200 ml 
  • citroensap

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de groenten. Versnipper de ui, snijd de prei en de wortel in fijne brunoise (blokjes).
  • Zet een kookpot op het vuur en vul met de visfond en de visbouillon. Breng de bouillon tot het kookpunt (de bouillon mag niet koken) en pocheer hierin de vis ongeveer 2 minuten. 
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de prei en wortelen toe en kruid met peper, zout en tijm. Voeg een klein scheutje water toe en een laurierblaadje en zet een deksel op de pan. Laat de groenten stoven tot alles beetgaar is. 
  • Haal de vis uit de bouillon en houd apart in een kommetje en laat droogdeppen met wat keukenpapier. 
  • Smelt de boter in kookpot. Neem de pot van het vuur en voeg de bloem toe. Zet terug op het vuur en laat al roerend even bakken tot je een koekjesgeur krijgt. Voeg dan beetje per beetje de visbouillon en de witte wijn toe. Roer tot de saus mooi gebonden is. Voeg nu de room toe en een scheutje citroensap. Kruid de saus af met peper, zout en nootmuskaat. 
  • Neem een ovenschotel en vul met onderaan de groenten, daarbovenop de vismengeling (voeg in deze fase de garnalen toe) en overgiet met de saus. 
  • Strooi de geraspte kaas over het geheel en plaats 15 minuten in de oven tot de schotel een mooie gegratineerde korst krijgt. 
  • Je kan dit serveren met frietjes of puree.

Naar overzicht blog

2 reacties

verra

Hoeveel prei nodig? Hoeveel ui? Dit staat niet bij de ingrediënten...

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond, Je hebt helemaal gelijk! Mijn excuses! Bedankt om mij er even op te wijzen. Ik heb het gerechtje aangepast ondertussen. Fijne avond.

nicole orriens

Het ziet er heel smakelijk uit zeg. Ik krijg er helemaal trek in.

Plaats een reactie