Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: Dennlys Parc

Met Bellewaerde in onze achtertuin kennen de kinderen, desondanks hun jonge leeftijd, het park al op hun duimpje. We moeten dus wat inventiever uit de hoek komen bij een pretparkbezoek.

Een pretpark waar veel mensen misschien niet onmiddellijk aan denken is Dennlys Parc, net over de West-Vlaamse grens in het Franse Dennbroeucq. 
De focus ligt hier op gezinnen met jongere kinderen dus misschien niet the place to be voor de grootste thrillseekers maar een paradijs voor onze 3- en 6- jarige. 

Moulin de la Tour

De blikvanger van Dennlys Parc is het rode bakstenen gebouw met waterrad. Dit gebouw was van oorsprong een steenzagerij die eind 19de eeuw werd omgetoverd tot een molenarij. In 1966 kocht, mijn blijkbaar verre familie, de familie Bossaert het gebouw en herstelde die in ere. Ze openden er ook een taverne en toverden het molengebouw om tot museum. Later kwam ook nog een speeltuin en uiteindelijk in 1983 werd Dennlys Parc geboren onder Gérard Crunelle en zijn vrouw. Zij hadden achtergrond in de kermiswereld en doopten de plek om tot Dennlys Parc verwijzend naar het dorpje Dennebroeucq. 

Groot vermaak voor de allerkleinsten

Met de huidige Corona maatregelen is het dus verplicht om online te reserveren omdat ze niet de volledige capaciteit van het park benutten. Op zich wel een voordeel want dit parkje kan aardig vollopen met groepen kinderen tijdens de zomermaanden. 
Een online ticket voor een volwassene komt neer op €19, een kind vanaf 1 meter dient €16 te betalen en kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen. Dit is al onmiddellijk de grootste troef van het park, prijs/kwaliteit een echte topper. Hun parking is bovendien gratis wat een uitzondering is binnen de pretparkwereld. 

Ik gaf al eerder aan dat het park niet gericht is op thrillseekers want die zullen het park al snel gezien hebben. Dennlys Parc is een kleinschalig maar wel zeer gezellig en goed onderhouden pretpark. Onze jongste die kleiner is dan 1 meter mocht op heel wat attracties met ons mee. Bij veel andere pretparken valt deze doelgroep meestal net uit de boot terwijl hij echt geen doetje is 😎. Hiernaast zitten er zeker ook enkele meer sensationelere attracties zoals de droptower La Vigie, de mijntrein Furio en de achtbaan Nitro. 

Als ik dan toch een puntje van kritiek mag uiten dan is dat helaas op vlak van hun horeca. We hadden geen pick-nick voorzien en kozen voor een warme maaltijd bij La Cafétéria du Moulin. Ik had frietjes met vol-au-vent en mijn vriend de frietjes met worst en die was echt zijn prijs (€12) niet waard. Ik vond het al vreselijk jammer dat er geen groentjes aan te pas kwamen maar de maaltijd was ook lauw en niet echt smaakvol. Bij deze zou ik de volgende keer opteren voor een pick-nick of de nabijgelegen pizzeria. Neem dan misschien wel een tafeltje binnen want de wespen liggen op de loer 😛.

www.dennlys-parc.com

Naar overzicht blog

1 reactie

nicole orriens

Dit park is nieuw voor mij, maar het ziet er gezellig uit. Jammer dat de horeca zo tegenviel. Inderdaad erg duur, zeker als het dan ook nog tegenvalt.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ik kende het tot voor kort ook nog niet maar echt een heel leuk familiepark. De horeca is iets minder maar dat vind ik wel vaker in pretparken.

Plaats een reactie