Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Recept: Chocolate Chip Cookies of American Cookies

Ontstaan van de Chocolate Chip Cookies

Vorige week nog de Madeleines en deze week terug een klassieker: Chocolat Chip Cookies of American Cookies.
Ruth Graves Wakefield was uitbaatster van een Lodge genaamd de Toll House Inn waar ze zelfbereide maaltijden serveerde aan haar gasten. De 'Butter Drop Do Cookies' waren één van haar favoriete desserts. Op een dag was ze de koekjes aan het maken en merkte ze op dat ze geen bakkers chocolade meer in huis had en dus ging ze aan de slag met een reep Nestle chocolade dat ze in kleine stukjes hakte. Bakkers chocolade smelt helemaal maar de fijngehakte chocolade bleef in kleine stukjes in het deeg. Het recept bleek een gigantisch succes en Nestle en Ruth Wakefield sloegen de handen in elkaar. Ruth kreeg levenslang chocolade toegestuurd en Nestle mocht het recept op hun verpakking zetten. 

Nestle Chocolate Chip Cookies

Ingrediëntenlijst voor ongeveer 12 koekjes

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 60 gram kristalsuiker
  • 60 gram lichtbruine suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 100 gram fondant chocolade
  • 50 gram noten naar keuze vb. pecannoten of hazelnoten (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een mengkom en klop hierin de suikers en boter. 
  3. Voeg het ei toe en klop het geheel tot een romige massa. 
  4. Haal de bloem en bakpoeder door een zeef en meng samen met het zout door het boter en suiker beslag. 
  5. Hak de chocolade en nootjes in stukjes en meng door het beslag. 
  6. Leg wat bakpapier op een bakplaat en schep balletjes beslag op de plaat. Je kan hiervoor eventueel gebruik maken van een ijsschep. Laat voldoende plaats tussen want de koekjes gaan nog smelten dus je hoeft ze niet zelf plat te drukken. 
  7. Bak de koekjes zo'n 20 minuten in de oven en kijk regelmatig even om te vermijden dat ze te bruin worden. Ideaal is het als de koekjes rondom rond een bruin krokant randje krijgen maar binnenin nog smeuïg zijn. 
  8. Laat afkoelen en smakelijk!
Naar overzicht blog

Plaats een reactie