Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Pannenkoeken met havermout

Ik kan mijn mannen hier altijd wel bekoren met lekkere pannenkoeken. Deze keer tover ik een iets gezondere variant op tafel met havermout, en jawel, ze zijn met veel enthousiasme opgegeten ðŸ˜‰.

Ingrediënten voor 12 kleine pannenkoeken:

  • 250 gram havermoutvlokken
  • 500 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Stevia of een andere suikervariant naar keuze
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • kokosolie of bakboter (tijdens het bakken)
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Ik neem havermoutvlokken dus die dienen eerst nog fijngemalen te worden in een blender. Je kan natuurlijk ook gewoon havermeel gebruiken maar die is niet overal te vinden.
  2. Breek de eieren en splits eigeel en eiwit. Het eiwit gaan we opkloppen.
  3. Neem een mengkom en voeg hierin de gemengde havermoutvlokken, het eigeel, de amandelmelk, suiker, bakpoeder en een snuifje zout. Beslag mooi luchtig kloppen.
  4. Spatel het opgeklopte eiwit onder het mengsel.
  5. Dek de mengkom af en plaats in de koelkast. Ideaal is om het beslag 's avonds voor te bereiden zodat je 's morgens kan afbakken.
  6. Zet een pan op het vuur en voeg wat vetstof toe en giet wat beslag in de pan. Deze pannenkoeken zijn iets zwaarder dus heel praktisch als je ze in kleiner formaat afbakt. 
  7. Smakelijk!

Tip: Wil je het graag iets zoeter dan kan je er een vanillestokje aan toevoegen.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie