Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Lasagne met ricotta en spinazie

We starten juni koud en nat dus wat comfortfood is hier goed op zijn plaats. Ik geef jullie graag mijn favoriete recept voor een heerlijke lasagne met ricotta en spinazie. 

Ingrediënten voor 3 personen (1 ovenschoteltje):

  • 400 gram varkens- en rundsgehakt 
  • 12 volkoren lasagneblaadjes 
  • klein potje tomatenconcentraat (70 gram)
  • 200 ml tomatenpassata
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 250 gram ricotta
  • 100 ml rode wijn
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • rozemarijn
  • peper en zout
  • gruyèrekaas

Bereidingswijze:

  1. Neem de 2 uien en ga die fijn snijden. Pers 1 teentje look en voeg bij de ui.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de look glazig. 
  3. Voeg wat tijm, rozemarijn en 2 blaadjes laurier toe aan de ui en look en bak mee.
  4. Meng het gehakt hierbij en bak het rul (al roerend en plettend gehakt losbakken).
  5. Voeg het potje geconcentreerde tomatenpuree bij het gehakt.
  6. Giet de rode wijn bij het gehakt en laat de alcohol verdampen.
  7. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe aan het geheel en laat verder bakken.
  8. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en laat op een zacht vuurtje verder garen.
  9. Plaats een tweede pan op het vuur en pers een tweede teentje look en bak dit glazig.
  10. Bak de verse spinazie mee met de look. Ik verwijder altijd de steeltjes van mijn spinazie....doen jullie dit ook??
  11. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de lasagnevellen een 5-tal minuutjes voor (scheutje olijfolie zodat ze niet gaan kleven) en spoel daarna af met koud water. 
  12. Leg de lasagnebladen open zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
  13. Voeg de ricotta bij de spinazie en bak verder aan. Kruid wat bij met peper en zout.
  14. Ondertussen mag je de oven voorverwarmen op 180 graden.
  15. Neem nu een ovenschaal en breng hierin afwisselend een laagje tomatensaus, lasagnevellen, tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, lasagnevellen en tomatensaus aan.
  16. Zet de ovenschotel nu zo'n 20 minuten in de oven. 
  17. Strooi wat gemalen kaas en zet nog een tiental minuutjes onder de grill.
  18. Smakelijk!

Tip: De lasagneschotel kan je perfect de avond ervoor klaarmaken en in de koelkast bewaren. De dag erop enkel in de oven bakken en klaar. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie