Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Hello Fresh Friday

Maaltijdbox aan huis

Ze zijn ondertussen niet meer weg te denken in ons dagelijks drukke leven: de maaltijdboxen. Die maaltijdboxen komen netjes aan huis en zitten vol met ingrediënten en recepten waar je onmiddellijk zelf mee aan de slag kan. 

Persoonlijk vind ik het gemakkelijk omdat ik dan zelf niet aan het werk moet om een menu uit te dokteren en daarenboven alles in de winkel te gaan bijeenzoeken. Maar het grootste voordeel voor mij persoonlijk is de inspiratie die ik uit de vele menu's kan halen. 

We bestellen steeds 3 maaltijden per week maar je kan dit ook voor bijvoorbeeld 4 of 5 dagen per week. Met 3 dagen weet ik zeker dat ik alle gerechten binnen die week kan klaarmaken. Alles blijft vers en ik kan de rest van de week overhouden om eigen gerechten te koken of eens iets af te halen of uit te gaan eten. 

Komende weken deel ik met veel plezier elke vrijdag het meest gewaardeerde recept uit onze box. Vaak geef ik er een eigen persoonlijke twist aan of laat ik zaken weg die ik zelf minder lekker vind. 

Varkenshaasje met romige paddenstoelensaus en pasta

varkenshaasje met pasta en champignonroomsaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr varkenshaasje
  • 250 gr champignons
  • 180 gr pasta (vb. schelpjes)
  • 200 gr slagroom
  • 50 gr rucola
  • 2 el bakboter
  • 1 tl mosterd
  • 3 tl honing
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 1 el bloem
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal het varkenshaasje uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C.
  3. Breng water aan de kook voor de pasta. 
  4. Snipper de ui en pers de knoflook.
  5. Borstel de champignons en snijd in schijfjes.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  7. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit een pan op middelhoog vuur in en bak het varkenshaasje in 1 el bakboter in 4 minuten rondom bruin. 
  8. Voeg mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. 
  9. Leg het varkenshaasje met de saus in een ovenschotel en bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal nadien uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. 
  10. Veeg ondertussen de pan van het varkenshaasje schoon met wat keukenpapier en verhit hierin terug 1 el bakboter. Fruit hierin de ui zo'n 2 minuten. 
  11. Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Bak die zo'n 5 minuten en blus de pan af met de balsamicoazijn. 
  12. Voeg 1 el bloem toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Schep alles goed om.
  13. Voeg de slagroom en de mosterdsaus uit de ovenschotel toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer goed en laat de saus zo'n 4 minuten zachtjes inkoken.
  14. Voeg de pasta toe en verhit het geheel nog 1 minuut.
  15. Snijd de varkenshaas in plakken.
  16. Maak op de borden een bedje van rucola en verdeel hier de pasta over. Leg de plakken varkenshaas erbij.
  17. Smakelijk!

Gratis box of kortingscode

Zelf nieuwsgierig om deze box uit te testen? Ik heb verschillende kortingscodes of gratis codes. Stuur me gerust een bericht en ik bezorg jou de code.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie