Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Foodbag Friday

Deze week uitzonderlijk geen Hello Fresh Friday maar een Foodbag Friday. 
Als ik mijn smaak niet kan vinden tussen de aangeboden gerechten dan durf ik nog wel al eens te bestellen bij één van de concurrenten zoals Foodbag dus.

Foodbag

Sandra Bekkari werkt ondermeer samen met Foodbag en creërt elke week speciale Sana gerechten. Het aanbod is iets beperkter dan bij Hello Fresh en de kostprijs ligt ook iets hoger. In de box zitten de meeste ingrediënten wel inbegrepen waaronder bijvoorbeeld een bouillonblokje. Dat zijn zaken die bij Hello Fresh uit de eigen keukenkast moeten gehaald worden. 
Via KBC is er ook altijd een leuke cashback op  de boxen dus zeker mooi meegenomen. 

Varkenshaasje met gratinpatatjes

Ingrediëntenlijst voor 2 personen

  • 500 gr aardappelen
  • 300 gr witte raapjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 300 gr varkenshaasje
  • 50 gr geraspte kaas
  • bakboter
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de aardappelen en snijd ze in flinterdunne schijfjes aan de hand van een mandoline of brede rasp. 
  3. Doe hetzelfde met de raapjes.
  4. Doe de aardappelen en raapjes in een kookpot en zet ze net onder water met een snuifje zout. Breng aan de kook en laat in zo'n 7 minuten beetgaar koken.
  5. Pel de knoflook en pers met de knoflookpers. Meng samen met de nootmuskaat onder de room en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet even opzij zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. 
  6. Kruid het varkenshaasje royaal met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak het varkenshaasje 2 minuten per zijde zodat het mooi kan aankleuren.
  7. Schuif het vlees nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat het mooi rosé is. 
  8. Meng de aardappelen en rapen samen met de room in schik in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en schuif samen met het vlees nog zo'n 10 tot 12 minuten in de oven.
  9. Haal het varkenshaasje uit de oven en laat nog een vijftal minuten rusten onder aluminiumfolie. 
  10. Schik het varkenshaasje in plakken op een bord en serveer met de gratinpatatjes en groentjes* naar keuze. 
  11. Smakelijk!

* lekker met een salade, boontjes, wortelen, warme perzik... .

Naar overzicht blog

Plaats een reactie