Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Een gezonde snack: bananenbrood

Een gezond bananenbrood

Wat doe je met een fruitmand vol rijpe bananen... een bananenbrood bakken. Ik zag al talrijke variaties hierop passeren. Je kan het zo gezond of ongezond maken als je zelf wil. Het is ideaal als tussendoortje maar ook als ontbijt. Hieronder mijn recept maar het leuke is dat je hier eindeloos op kan variëren!

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 30 gram chocoladeparels (bakvast)
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de bananen in schijfjes en blend tot een gladde massa samen met de eieren, kaneel en het zout. 
  3. Voeg de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder toe aan het mengsel en blend alles mooi fijn. 
  4. Roer nu de chocoladeparels door het beslag. 
  5. Vet een cakeblik in met wat boter of olie en giet hierin het mengsel. 
  6. Bak het bananenbrood nu zo'n 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Controleer even of het bananenbrood mooi droog is in het midden (met prikker).

In dit gerecht gebruik ik geen extra suiker omdat de rijpe bananen en chocoladeparels een zoete toets geven aan het gerecht. Varieer gerust met wat honing, noten, rozijnen of andere ingrediënten!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie