Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Back 2 School: havermoutkoekjes

Bij mijn zoontje op school is het de bedoeling dat wij als ouder elke dag een koekje en een stuk fruit meegeven. Alhoewel ik altijd wel scoor met een koekje uit de Studio 100 collectie wil ik ook wel een gezond alternatief meegeven dus vandaar deze havermoutkoekjes. Ik heb mijn inspiratie gevonden bij de havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen van Sandra Bekkari.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havervlokken
  • 60 gram amandelen
  • 50 gram gemalen kokos
  • 2 kleine reepjes donkere chocolade
  • 30 gram kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven even voor op 180°C.
  2. Plet de bananen met een vork.
  3. Voeg hierbij de havervlokken, grof gehakte amandelen, de gemalen kokos en de grof gehakte stukjes chocolade.
  4. Smelt het kokosvet en meng doorheen de ingrediënten.
  5. Leg bakpapier op een bakplaats en doe het mengsel in vormpjes naar keuze.
  6. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en draai de koekjes even om. Bak daarna nog 5 minuten verder.
  7. Laat de koekjes afkoelen.
  8. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie